Menu

4 IULIE , ZIUA AMERICII / 242 DE ANI DE INDEPENDENTA, SI CEA MAI VECHE CONSTITURIE DIN LUME

La multi ani, America!

4 IULIE , ZIUA AMERICII / 242 DE ANI DE INDEPENDENTA, SI CEA MAI VECHE CONSTITURIE DIN LUME

Ziua Independenței, cunoscută și ca 4 iulie, este o sărbătoare federală în Statele Unite, care comemorează adoptarea Declarației de independență de pe 4 iulie 1776, în care a fost declarată independența față de Regatul Marii Britanii. Ziua Independenței este deseori asociată cu focuri de artificii, parade și evenimente private care sărbătoresc istoria, guvernul și tradiția Statelor Unite. Ziua Independenței este ziua națională a Statelor Unite ale Americii, zi care scoate în aer liber locuitorii oraşelor mari şi mici, este şi un moment în care forţele de ordine se află în alertă.

America îmbracă haine de sărbătore! Artificii, concerte şi concursuri de mâncat hotdogi se anunţă a fi principalele atracţii de Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii.

Acum 242 de ani, pe 4 iulie 1776, presedintele Thomas Jefferson proclama independenta SUA. Declaratia de Independenta a constituit actul de nastere al noii natiuni care a devenit, in timp, un simbol al libertatii. Pentru americani, The Independence Day este ziua dedicata petrecerii, cu picnicuri, parade si spectacole de artificii. Iata care sunt secretele americanilor legate de Ziua Independentei:

Nu toate coloniile britanice doreau independenta. New York, New Jersey, Pennsylvania si Delaware au rezistat luni de zile, in speranta de a face pace cu Anglia.

Congresul a declarat independenta pe 2 iulie, imediat ce flota britanica a ajuns in portul din New York. Insa independenta a fost proclamata in mod oficial in ziua de 4 iulie.

Cu toate ca Declaratia a fost adoptata pe 4 iulie 1776, versiunea tiparita a fost semnata abia pe 2 august.

56 de persoane au semnat Declaratia de Independenta, cel  mai in varsta semnatar fiind Benjamin Franklin care avea 70 de ani, iar cel mai tanar fiind Edward Rutledge, in varsta de 26 de ani, delegat din California de Sud.

In momentul in care Declaratia a fost semnata, „Statele Unite ale Americii” nu existau. Statul, asa cum il cunoastem astazi, a luat nastere in mod oficial in 1788, cand a fost ratificata Constitutia.

In prezent, exista 24 de exemplare originale ale Declaratiei, dintre care doua se afla in Biblioteca Congresului, un exemplar a mers la George Washington ca suvenir, iar restul se afla in colectii particulare.

John Adams si Thomas Jefferson, semnatarii Declaratiei de Independenta si fosti presedinti SUAau murit in seara zilei de 4 iulie 1826, la celebrarea celor 50 de ani de independenta.

4 iulie este si ziua in care Filipine si-a castigat independenta. Filipine a fost un teritoriu al Statelor Unite din 1898 pana pe 4 iulie 1946, cand a devenit o tara independenta.

4 iulie este sarbatoarea americana in care se bea cel mai mare volum de bere

De 4 iulie, americanii cheltuiesc in total 111 milioane de dolari pe inghetata pe bat.

 

No comments

Lasă un răspuns

Ce parere aveti de noul website valcea-turism.ro?

View Results

Loading ... Loading ...