Menu

498 700 de români au depus cereri pentru a trăi și lucra în Regatul Unit după ce acesta a părăsit blocul comunitar

Jumătate de milion de români au depus cereri pentru a trăi și lucra în Regatul Unit după ce acesta a părăsit blocul comunitar

Un număr de 498 700 de români au depus cereri pentru a trăi și lucra în Regatul Unit după ce acesta a părăsit blocul comunitar, a anunțat ambasadorul Dan Mihalache, preluat de Romanian Global News.
Astfel, comparativ cu datele furnizate de Ministerul britanic de Interne la începutul lunii februarie, care acoperă perioada 28 august 2018-31 decembrie 2019, se constată o creștere a numărului de aplicații trimise în luna ianuarie de către cetățenii români (63 010).

Statutul de „rezident permanent” („settled status”) este acordat acelor persoane care au trăit o perioadă continuă de cel puţin cinci ani în Marea Britanie, ceea ce le va permite să continue să muncească în Regatul Unit şi să beneficieze de alocaţii sociale, după Brexit.
Statutul de „pre-settled” este atribuit celor care sunt de mai puţin timp rezidenţi ai ţării. Acest statut le va permite să rămână cinci ani suplimentari în Marea Britanie şi să solicite statutul permanent, odată trecut pragul de cinci ani de rezidenţă.
Orice cetățean român care, fie se găsește deja pe teritoriul Marii Britanii, fie intră pe teritoriul Marii Britanii până la 31 decembrie 2020, poate să aplice pentru acest statut până la 30 iunie 2021. sursa& foto :rgnpress

LIGYA DIACONESCU

No comments

Lasă un răspuns

Ce parere aveti de noul website valcea-turism.ro?

View Results

Loading ... Loading ...

Date de contact