Menu

Congresul SUA va impune măsuri de contracarare a propagandei ruse

26_putin_p

Congresul SUA va impune măsuri de contracarare a propagandei ruse

Parlamentarii din SUA ar putea aproba un program special de contracarare a propagandei ruse, în cazul în care Departamentul de Stat nu va lua măsuri active în această direcție, a avertizat congresmanul democrat Eliot Engel, unul dintre șefii Comisiei de politică externă a Camerei Reprezentanților, scrie www.ziarulnational.md, preluat de Romanian Global News.

Engel a trimis o scrisoare secretarului american de stat Rex Tillerson, în care a cerut să se elaboreze o strategie adecvată care să fie pusă în aplicare în colaborare cu Congresul.

„În caz contrar, Camera Reprezentanților și Senatul vor fi obligați să caute alternative legale pentru a trata amenințarea reprezentată de Rusia și ISIS cu seriozitatea necesara”, – se arată în scrisoare.

Motivul demersului lui Engel este informația, apăruta vineri, care spune că Departamentul de Stat al SUA nu a cheltuit 80 de milioane $ alocați de Congres pentru neutralizarea propagandei și dezinformării străine, desfășurată în principal de Rusia, scrie paginaderusia.ro.

Parlamentarii americani suspectează că Departamentul de Stat nu vrea să irite Moscova, în speranța cooperării pe anumite direcții. Secretarul de stat Rex Tillerson a declarat ulterior că departamentul său intenționează să se grăbească cu cheltuirea acestor fonduri, pentru a le utiliza în cel mai adecvat mod.

Luni, revista „Newsweek” a scris că președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Paul Ryan, a devenit obiectul unor atacuri feroce ale unor Internet Bot din Rusia, care au răspândit pe twitter mesajul de așteptare a demisiei lui Ryan.

Amintim că, la începutul lunii iunie curent, Partidul Democrat de la Chișinău a înregistrat în Parlament un proiect de lege privind securizarea spațiului informațional național de propaganda rusească.

„Noi ne dorim deja de câțiva ani să venim cu un asemenea proiect de lege, dar tot ni s-a spus că nu e timpul, că nu trebuie să facem acest lucru în campania electorală etc. Cred că e momentul să demonstrăm că avem voință politică să ne securizăm spațiul informațional. R. Moldova este vulnerabilă la campaniile de manipulare care vin prin intermediul posturilor rusești retransmise în R. Moldova. Prin informațiile transmise, aceste posturi ne defăimează țara. Curg o mulțime de informații false pe care nimeni nu le poate dezminți. Volumul acestor știri este uriaș”, a precizat atunci liderul democraților, Vlad Plahotniuc.

La rândul său, președintele Igor Dodon a spus că nu va promulga această lege, chiar dacă Parlamentul va iniția procedura de demitere a șefului statului. „E vorba de o tentativă de a arăta că sunt proeuropeni și antiruși. Sunt împotriva acestui proiect. Poate democraților le lipsește ceva… Știți, probabil, vorba ceea: unui dansator rău îi încurcă… Nu voi promulga nici prima și nici a doua oară acest proiect. Vreți să ajungeți la referendum? Haideți odată”, a declarat Dodon. sursa:rgnpress

No comments

Lasă un răspuns

Ce parere aveti de noul website valcea-turism.ro?

View Results

Loading ... Loading ...