Menu

Incredibilul motiv pentru care a demisionat grefierul Consiliului Privat al Canadei

Motivul incredibil pentru care a demisionat grefierul Consiliului Privat al Canadei

 Incredibilul motiv pentru care a demisionat grefierul Consiliului Privat al Canadei

Michael Wernick, grefierul Consiliului Privat al Canadei, l-a anuntat luni printr-o scrisoare pe premierul Justin Trudeau ca renunta la functie, potrivit Reuters.

Decizia lui Wernick vine in contextul scandalului SNC-Lavalin, in care mai multi oficiali guvernamentali sunt acuzati ca ar fi incercat sa intervina in favoarea unei companii acuzate de dare de mita. In scrisoarea adresata premierului, Wernick sustine ca a luat aceasta decizie deoarece a pierdut increderea opozitiei ca urmare a acestui scandal. „Se pare ca nu mai exista o cale de a avea o relatie bazata pe incredere si respect reciproc cu liderii partidelor de opozitie„, a scris acesta in scrisoarea adresata lui Justin Trudeau.

Reuters noteaza ca functia ocupata de Michael Wernick ar trebui sa fie independenta fata de factorii politici, insa actiunile din ultima vreme prin care a incercat sa ii apere pe oficialii liberali implicati in scandal i-au redus acestuia credibilitatea.

Guvernul condus de Trudeau este vizat de un scandal de coruptie in care este implicata compania SNC-Lavalin.

Aceasta este acuzata ca ar fi mituit oficiali libieni pentru a obtine contracte in perioada 2001-2011. Potrivit unor surse, anumiti oficiali guvernamentali ar fi incercat sa o influenteze pe Jody Wilson-Raybould, fostul ministru al Justitiei, sa intervina in acest caz.

Opozitia conservatoare a cerut demisia lui Justin Trudeau, insa acesta a negat implicarea factorului politic in acest dosar. sursa:ziare.com

LIGYA DIACONESCU

No comments

Lasă un răspuns

Ce parere aveti de noul website valcea-turism.ro?

View Results

Loading ... Loading ...