Menu

Patriarhia Ortodoxă interzice slujbele de Înviere în anumite biserici

Au mai ramas mai putin de doua saptamani pana la Înviere, asa ca inspectorii ISU au inceput sa verifice daca bisericile au stingatoare, iesiri de urgenta marcate sau planuri in caz de incendiu.

In plus, preotii au primit instructiuni speciale ca sa stie cum sa procedeze daca apare focul. De altfel, Patriarhia a emis vineri un set de reguli pentru toate bisericile. Este de preferat ca slujba de Înviere sa se desfasoare in afara lacasurilor de lemn, iar slujbele in cele acoperite de schele, vor fi complet interzise.

La Biserica Sfantul Pantelimon din Capitala, recent renovata, dupa ce in 2012 a ars din cauza unui incendiu provocat de artificii, preotii s-au pregatit temeinic.
Pentru a evita o tragedie, personalul din biserici trebuie sa ia masuri speciale, inainte slujbei de Inviere.
Bogdan Teleanu, reprezentantul Patriarhiei Romane: „Sa inlature orice obstacol, cum ar fi de exemplu covoarele si in majoritatea bisericilor aceste covoare sunt scoase, usile bisericii sa fie deschise”
Din biserici nu trebuie sa lipseasca nici stingatoarele si nici planul de evacuare. De asemenea, preotii au fost instruiti cum sa actioneze in caz de dezastru.
Preotii ii roaga pe credinciosi ca in caz de incendiu sa pastreze randuialadin biserica, astfel incat doar barbatii sa iasa prin altar, iar femeile sa foloseasca usa principal.
Reprezentantul Patriarhiei Romane: “Si randuiala este astfel incat barbatii sunt in dreapta, exact in pozitia usii de la altar, barbatii pot sa iasa pe acolo, femeile stand mai in spate, practic ele vor putea sa iasa pe usa principal.”
Exista, insa, si biserici in cazul carora slujba de inviere va fi complet interzisa. Patriarhia recomanda evitarea desfasurarii slujbelor in biserici aflate in renovare si interzice slujbele in lacasurile acoperite de schele.
Tot Patriarhia ii roaga pe cei care vor participa la Sfanta Liturghie sa nu parcheze langa biserici si sa nu blocheze portile, pentru ca pompierii sa poata interveni.
Iar dupa terminarea Slujbei de Inviere, toti preotii trebuie sa se asigure ca nicio lumanare nu va ramane aprinsa in biserica, informează PRO TV.

No comments

Lasă un răspuns

Ce parere aveti de noul website valcea-turism.ro?

View Results

Loading ... Loading ...