Menu

R. Moldova cere din nou retragerea trupelor de ocupație ruse de pe teritoriul său

28_osce

R. Moldova cere din nou retragerea trupelor de ocupație ruse de pe teritoriul său

Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Andrei Galbur, a cerut, în cadrul unei alocuțiuni a rostite la cea de-a 24-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfăşoară la Viena în perioada 7-8 decembrie 2017, retragerea trupelor ruse de pe teritoriul R. Moldova, transmite Romanian Global News.

În discursul său, şeful diplomaţiei de la Chișinău a reconfirmat importanţa procesului de negocieri în formatul „5+2″ şi, în context, a reuniunii de la Viena din 27-28 noiembrie 2017.

Andrei Galbur a subliniat determinarea autorităţilor din R. Moldova de a continua eforturile susţinute în vederea identificării unei soluţii cuprinzătoare şi durabile prin acordarea unui statut special regiunii transnistrene, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a R. Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute la nivel internaţional.

De asemenea, ministrul Galbur a insistat că „R. Moldova rămâne profund preocupată de prezenţa ilegală continuă a trupelor militare străine pe teritoriul său. Reiterăm cu fermitate cererea noastră de retragere completă a forţelor militare ruse din Moldova în conformitate cu angajamentele internaționale şi prevederile Constituției R. Moldova”.

Ministrul a reiterat și solicitarea de a iniția discuţii pertinente în vederea transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii într-o misiune civilă sub mandat internaţional.sursa: rgnpress

No comments

Lasă un răspuns

Ce parere aveti de noul website valcea-turism.ro?

View Results

Loading ... Loading ...