Menu

Românii din Marea Britanie, o prioritate pentru MRP

Românii din Marea Britanie, o prioritate pentru MRP

Comunitatea de români din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord este una dintre prioritățile Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, mai ales în context Brexit. În acest sens, MRP informează toți românii despre agrearea de către negociatorii Uniunii Europene și ai Marii Britanii a formei finale a textului Acordului de retragere, care urmează a fi analizat și aprobat de către Parlamentul European și ratificat de către Parlamentul Marii Britanii, transmite Romanian Global News.

Acest pas este deosebit de important întrucât Acordul de retragere include garanții privind protejarea drepturilor tuturor cetățenilor români stabiliți în Marea Britanie înainte de 31 decembrie 2020. Aceștia vor putea continua să lucreze, să locuiască și să studieze în Marea Britanie în baza obținerii unui nou statut special (settled status).

MRP, alături de alte instituții abilitate, organizează în mod constant diferite sesiuni de informare a cetățenilor români aflați in Marea Britanie despre procesul Brexit. De asemenea, ministerul încurajează mediul asociativ din teritoriu să organizeze periodic dezbateri pe tema ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană și le recomandă cetățenilor românii de pe teritoriul britanic să se adreseze autorităților competente şi bineînțeles, să ia legătura cu Ambasada României la Londra pentru a solicita informații și pentru a semnala situații dificile, dacă este cazul.

Totodată, MRP pune la dispoziția cetățenilor români un punct electronic de contact [email protected] prin intermediul căruia pot fi adresate întrebări și sesizări privind situația românilor din UK. sursa:rgnpress

No comments

Lasă un răspuns

Ce parere aveti de noul website valcea-turism.ro?

View Results

Loading ... Loading ...