Menu

SPECTACOL ANIVERSAR / NU-S O FATĂ CĂ ORICARE CAMELIA FLORESCU – 40 de ani de CARIERĂ / Dublă lansare -VOLUM DE POEZII și CD

SPECTACOL ANIVERSAR  / NU-S O FATĂ CĂ ORICARE

CAMELIA FLORESCU -40 de ani de CARIERĂ

Dublă lansare -VOLUM DE POEZII și CD

Mari nume ale scenei românești, interpreţi de muzică ușoară , populară, scriitori . actori, se vor reuni vineri, pe 22 noiembrie 2019 la Restaurantul MONARH din BUCUREȘTI, cu ocazia unui specatacol aniversar de excepție dedicat  îndrăgitei cântărețe  și scriitoare CAMELIA FLORESCU.

Spectacolul va fi prezentat de OCTAVIAN URSULESCU.

INVITAȚII care vor lua cuvântul și vor vorbi despre cartea și CD-ul ce se vor lansa sunt:SILVIA DUMITRESCU, SANDA LADOȘI, IRINA BINDER, GEORGE CĂLIN, LUCIAN AVRAMESCU, ODILIA ROSIIANU, LIGYA DIACONESCU, CAMELIA RADULIAN, ELISABETA TURCU.

În spectacol vor evolua actrițele BIANCA BRAD și RODICA HOROBEȚ, tânărul chitarist  ADAM JENEI (cu care ne-am întâlnit pe scena concursului Românii au talent), CORUL ȘCOLII ROMÂNO- FINLANDEZE.

 

      CAMELIA FLORESCU este o personalitate spumoasă, care a moștenit „zvâcul” oltenilor de la tatăl său și bunul simț bucovinean de la mama sa.

A fost angajată la Ansamblul Artistic al Armatei pentru mai bine de 10 ani, compozitori români   încredintandu-i melodii în prima audiție ( Jolt Kerestely, Marcel Dragomir, Dan Ardelean, Dan Stefanică  , Octav Firulescu, Constantin Popovici, Dinu Giurgiu)iar după o serie de succese la nivel național, în emisiuni TV de gen (Steaua fără Nume / Album Duminical / Varietăți), festivaluri de amatori sau profesioniști (Mamaia 86-Premiul 2) dorindu-și recunoaștere internațională. Aceasta nu a venit sub forma mediatizării sau succesului răsunător, fulminant la care visează orice solistă. A venit însă într-o manieră pragmatică și emoționantă totodată, prin contracte și oferte / colaborări internaționale cu lanțuri hoteliere de renume (Arca di Noe – Poggibonsi Italia, Marriott Hurghada / Egypt / Hilton Plaza  – Hughada Egypt / Bilka Theatre -Salonic Grecia, Sheraton Miramar – El Gouna Egipt / Barbizon Palace – Amsterdam Olanda/ Intercontinental/ Movembick/Deșert Rose / Palm Beach Resort, Grand Hotel – Hurghada Egipt, Stella di Mare- Ain Sohna Egipt).Turnee cu orchestra live în Grecia, Turcia, Ungaria, Italia, Germania, Anglia, Rep Moldova, Israel. Absolventă a Școlii Populare de Artă din Craiova, Canto, clasa Profesor Eugen Mihăilescu, este licențiată a Facultății de Drept Universitatea Hyperion, brevetată în urmă absolvirii Școlii de Turism-Amfiteatru ca ghid național și director agenție de turism touroperatoare, are propriul său business în organizări evenimente, cu precădere simpozioane medicale, turism și servicii medicale ambulatorii .Vechea dragoste a rămas muzica, abordează orice gen muzical de la blues, jazz, vals, tango, disco, rock, country, latino, pop,  folclor. Dansează cu plăcere, este pasională și are o nebunie frumoasă care face “sarea și piperul” unui show reușit, în orice context, în orice abordare. Vorbește fluent engleză, italiană, franceză și cânta în alte 12 limbi.Se descrie ca fiind un prieten de nădejde al oricui are nevoie de ea. O colegă de scenă altruistă, generoasă și muncitoare.Auditoriul său o descrie ca fiind o profesionistă desăvârșită, veselă, jovala, antrenantă.

        Poezia Cameliei este “nemuritoare”, de o sensibilitate deosebită, o poezie  ale cărei trăiri le simțim prin vers.

Dumitru Sârghie scria : “În agitația aceasta oarbă a vieții, poezia Cameliei Florescu este de-o luminozitate maximă… Versurile Cameliei Florescu nu sunt o chestiune de conținut, ci una de intensitate și duh metafizic… O transfuzie de sânge într-o versificație când distilată, când spumoasă, care sublimează ritmul, rima și muzica interioară a unei poezii, în care palpită nostalgia timpului pierdut, a copilăriei și a sfintei tinereți, uitate, parcă, pe „raftul cu uimiri” al acestei minuni care se cheamă VIAȚĂ.”

Consacrată pentru aportul adus literaturii române, Camelia a trăit intens şi a scris  minunate poezii, cele mai frumoase  fiind poeziile de dragoste în care pasiunea este devastatoare. Iubirea este minunată,iubirea fiind  licoarea vrăjită a fericirii.

Scrie foarte bine și proză, am încurajat-o să scrie dar mi-a spus că nu prea are timp pentru a scrie proză, “poate…la pensie!”

       Sponsorii evenimentului sunt:  MONARH &CASA ANKE, Leonard Café, BOROMIR,Tudosia Lazăr, Cramele BERECHET, PIETROASELE, CORINNE CHOCOLAT.

        Parteneri media: PRAHOVA TV, OLT TV,MONDO TV, TRUSTUL DE PRESĂ AL ARMATEI, RADAR DE MEDIA, Revista  româno-canado-americană STARPRESS,AM PRESS, LITERATURA DE AZI, Revista Actualitatea Muzicală, Ziarul LINIA ÎNTÂI, UNIVERSUL CULTURII, PRO ARME, MONDREWS 24, Societatea Culturală APOLLON, Grupul Cultural CERVANTES, Radio Pro Diasporași se bucură de sprijinul nemijlocit al Radio Oltenia, București FM.

Spectacolul Aniversar  al CAMELIA FLORESCU  va fi … o mare petrecere, în care cântecul, poezia  și voia bună vor cuprinde atât scena, cât și publicul .

LIGYA DIACONESCU

 

 

No comments

Lasă un răspuns

Ce parere aveti de noul website valcea-turism.ro?

View Results

Loading ... Loading ...