Menu

„Sub stindardul tricolor” – un concurs de literatură care promite

„Sub stindardul tricolor” - un concurs de literatură care promite

„Sub stindardul tricolor” – un concurs de literatură care promite

Carina Baba

În data de 14.05 2019, la Cercul Militar Arad, a avut loc Simpozionul festiv organizat cu ocazia premierii autorilor care au câștigat concursul de poezie și proză patriotică „Sub stindardul tricolor”.

Concursul, desășurat la Arad, a fost inițiat în urmă cu trei luni de Cercul Militar, în colaborare cu Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, Asociația Națională a Veteranilor de Război, Asociația Națională „Cultul Eroilor – Regina Maria”, Liga Scriitorilor, Biblioteca Județeană „A.D. Xenopol” și Salon Gutenberg.

Promovarea acestuia a avut loc mai mult în spațiul virtual, trimițând  lucrări aproximativ 50 de autori din țară și de peste hotare, creațiile acestora dovedind că românii încă își iubesc țara, având curajul să mărturisească acest lucru, ba mai mult, creând poezie autentică dintr-o temă considerată de multă lume incompatibilă cu arta.

Sufletul concursului a fost Dorin Ocneriu, care a deținut mai multe roluri: liant între colaboratori, lider al comitetului de organizare, cel care a promovat concursul în mediul virtual, prin prezentarea unor opere clasice de o reală valoare artistică, cel care a preluat și distribuit creațiile autorilor juriului și gazda perfectă a Simpozionului festiv.

Juriul, format din personalități arădene (Anton Ilica – președinte, Florica R. Cândea, Lucia Bibarț, Ioan Hodrea, Constantin Butunoi, Ioan Chiș, Vladimir Belity), a diferențiat cu greu lucrările, toate fiind de calitate.

Câștigătorii primei ediții au fost: Premiul I – Cristian Mladin, Premiul al II-lea: Dimitrie Sorin Pană, Ana Drăgoianu, Premiul al III-lea: Teodor Groza Delacodru, Gela Enea, Mențiune: Nicolae Nicoară Horia, Emilia Amariei. Din partea revistelor „Stindard” și „Atelier” au primit premii Grigore Buciu și Lazăr Magu, iar S.C. „TRANSGAZ” a oferit un premiu special lui Dumitru Buțoi.

Dorin Ocneriu a avut grijă să distribuie emoție peste întreagă întâlnirea, astfel că, după premiere, la o agapă, au recitat poezii mai mulți scriitori, indiferent că au fost sau nu premianți, fiecare în parte simțindu-se câștigător prin însuși faptul că participă la un eveniment atât de important.

 

No comments

Lasă un răspuns

Ce parere aveti de noul website valcea-turism.ro?

View Results

Loading ... Loading ...