Menu

Toate tranzacţiile peste 1.000 de euro, în vizorul Oficiului pentru Spălarea Banilor!

29_money_transfer

Toate tranzacţiile peste 1.000 de euro, în vizorul Oficiului pentru Spălarea Banilor! Românii din străinătate au trimis acasă circa 29 de miliarde de euro în perioada 2007 – 2016…

Diaspora românească este luată din nou în vizor. Statul român vrea să controleze toate datele tranzacţiilor care depăşesc 1.000 de euro între cetăţenii români, scrie http://www.agendadiasporei.com, preluat de Romanian Global News.

Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) a pus în dezbatere publică un proiect de lege care prevede că orice bancă sau serviciu de transfer de bani are obligaţia să transmită în maximum trei zile raportul pentru orice remitere de bani care depăşeşte cuantumul vizat.

Dacă proiectul de lege va fi votat în forma propusă de Oficiul pentru Spălarea Banilor, băncile şi furnizorii de servicii precum Poşta Română, Western Union sau Money Gram vor avea obligaţia să raporteze datele despre orice tranzacţie care depăşeşte pragul impus de 1.000 de euro, scrie G4media.ro.

Oficiul susţine că măsura nu face altceva decât să transpună noua legislaţie europeană în domeniul combaterii fenomenului de spălare a banilor. Mai exact, Directiva 2015/849 a Parlamentului European și a Consiliului UE.

Cele mai multe tranzacţii între persoane fizice au loc între românii din străinătate şi rudele de acasă.

România e statul membru UE cu una dintre cele mai mari comunităţi de cetăţeni plecaţi să lucreze în străinătate, estimările Ministerului pentru Românii de pretutindeni fiind de 3,5 – 4 milioane.

De cealaltă parte, cea mai recentă statistică privind remitenţele arată că românii din străinătate au trimis acasă circa 29 de miliarde de euro în perioada 2007 – 2016.sursa:rgnpress

No comments

Lasă un răspuns

Ce parere aveti de noul website valcea-turism.ro?

View Results

Loading ... Loading ...