Menu

Ziua copilului la Rm.Valcea „COPIL CA TINE AM FOST ȘI EU”! LIGYA DIACONESCU A LANSAT – CĂRTICICĂ PRICHINDEILOR

Ligya Diaconescu Carticica Prichindeilor curbe (1)

Ziua copilului la Rm.Valcea „COPIL CA TINE AM FOST ȘI EU”!  LIGYA DIACONESCU A LANSAT – CĂRTICICĂ PRICHINDEILOR – POEZII PENTRU COPII – DE ZIUA COPILULUI, LA RM. VÂLCEA, ÎN PARCUL MIRCEA CEL BĂTRÂN

Sărbătoarea copiilor la Rm.Vâlcea a început cu o Binecuvântarea  copilor , părinților, organizatorilor participanți la spectacolul „COPIL CA TINE AM FOST ȘI EU”!, la Biserica Sf, Petru și Pavel .

Educația creștină și patriotică este necesară în familie, în școală și în Biserică. Părinții, profesorii și preoții au datoria să insufle copiilor și tinerilor imboldul de a fi credincioși și virtuoși, în mijlocul unei societăți secularizate și degradate. Dar, pe lângă credință și evlavie, este folositor să le sădim în suflete patriotismul luminat, fiindcă numai așa vor putea ei contribui efectiv la binele neamului nostru românesc. Filosoful grec Epictet spunea: «Conducători ai cetății, nu vă îngrijiți de construirea cetății! Construiți mai întâi oameni și toate se vor rezolva de la sine».

Directorul Revistei STARPRESS . Ligya Diaconescu a propus și s-a păstrat un moment de reculegere pentru RROSINY, fondatorul , micuțul scriitor plecat prea devreme dintre noi – activitatea sa fiind continuată de mama acestuia, omul de cultură Mariana Dută, care este și cântăreața de muzică populară.

Apoi, la o terasă micuții au mâncat pizza și au continuat drumul spre Parcul Mircea cel Bătrân din municipiul Rm.Vâlcea, unde a început spectacolul , în care au evoluat și ei.

Pentru început, micuții adunați în parc de ziua lor au urmărit evoluția ”Grupului Floare de Colţ Genuneni, coordonat de profesor Maria Popescu,  care  au încântat inimile spectatorilor mici și mari cu dansuri și cântece populare, purtând frumoase costume tradiționale, autentice din zona Vâlcii.

Ansamblul Datina-Dăești  coordonat de Profesor Tiţa Silviu a încântat sufletele celor prezenți cu un program deosebit, copiii, profesioniști deja, adunând lauri și mult succes în evoluțiile lor. Ca și cei mai mici, aceștia au purtat minunate costume populare.

A urmat lansarea de carte a scriitorarei Ligya Diaconescu – directorul revistei internaționale STARPRESS, după care aceasta a dărui cărți cu autograf dar și cadouri, copiilor care au evoluat în programul artistic.

Au fost dăruite cărți  tuturor copiilor prezenți la acea ora în parc, peste 80 de exemplare.

Parintele Constantin Manescu  a oferit copiilor icoane.

Cei mai talentați copiii vâlceni , MICI SCRIITORI ,au primit diloma MINI –TALENT STARPRESS, din partea Ligyei Diaconescu , care va deschide un cenaclu literar pentru copii.

Pe lângă copii , au evoluat în programul artistic  cântăreți consacrați ai muzicii populare vâlcene ,artiștii : Mihai Sima, Ionel Enache, Mariana Duța, , Marin Mitroescu  (care cânta la 7 instrumente) și alții.

La finalul zilei, presendintele Asociației RROSINY a înmanat medalii organizatorilor,și coordonatorilor ansamblurilor artistic., după care a dăruit copiilor prezenti, numeroase jucării de pluș, bucurându-le inimile

.

No comments

Lasă un răspuns

Ce parere aveti de noul website valcea-turism.ro?

View Results

Loading ... Loading ...